"Buhtle"

 
 
; Dessa påminner om bullar med vaniljfyllning fast dessa blir en anning större och högre. 
 



Degen:
3 dl mjölk ( jag fick tillsätta ytterligare 2 dl till men man får prova sig fram)
1 påse torrjäst för söta degar
1 ägg
2 äggulor
5 msk socker
2 tsk vaniljsocker
100 g rumsvarmt smör ( jag tog olja istället ) 
ca 600 g mjöl
 
Fyllning: Sylt, nutella
 
Smält smör till pensling
 
Värm mjölken,ska bara vara ljummen. Tillsätt 1 msk socker och jästen. Låt stå 5 min.
 

 
Blanda ihop dem övriga ingredienerna och tillsätt sedan mjölkbladningen. Knåda antigen för hand eller maskin. Går snabbare med bakmaskin och lättare dessutom. Lägg i en bunke som man smörjer lite med olja,lägg i degen och pensla ytterligare lite degen med oljan. Låt jäsa ca 1 timme. 
 
Dela degen i 20 delar,rulla till bollar. Platta till lite med handen och lägg på valfri fyllning, 1 liten sked räcker. Tryck ihop kanterna och forma till en boll. Se till så det inte rinner ut någon fyllning. Fortsätt så med alla och lägg dem i en smord rund form. Jag använde en löstagbar form på ca 28 cm. Pensla med smält smör och låt jäsa 20 min. Sätt ugnen på 180 grader. Grädda bullarma ca 35-40 min. Låt svalna, pudra över med lite florsocker.
 
 

 

 
Stora och lufftiga blir dem med en god fyllning! :-)
 
LYCKA TILL!:love:
#1 / / Mirela:

Mozesli objasniti kako uraditi det med fyllningen jer nisam skontala. Kako tryckati ihop kanterna? Hvala unaprijed.
Veliki selam!

Svar: Alltså man trycker ihop degen så att fyllningen inte syns och att den inte rinner ut, evo ti jedan link za buhtle recept i imaju slike kako se pravi...http://www.coolinarika.com/recept/mekane-buhtle/ ..Nadam se da ces sada lakse skontat :-)
hube.blogg.se